Profilaxie

Când ultima dată aţi primit o procedură de curăţare dentară profesionistă? Dacă credeţi că aceasta nu e importantă, trebuie să citiţi mai departe pentru a afla despre importanţa profilaxiei dentare.

Această procedură simplă este o parte esenţială a unui regim de menţinere a sănătăţii orale, necesare pentru a preveni apariţia cariilor, bolilor gingiilor şi de pierdere a dinţilor, cauzate de bolile dentare. Profilaxia poate preveni necesitatea unui tratament dentar costisitor, cum ar fi o plombă sau tratamentul bolii gingiilor. Un plus mare este că această procedură trebuie să fie făcută doar de două ori pe an.

Termenul medical pentru o curăţare dentară profesionistă — profilaxia, reprezintă doar o măsură preventivă. Fiind o parte din revizia dentară, profilaxia se foloseşte pentru a elimina placa dentară şi alţi iritanţi din cavitatea bucală.

Deoarece aceste depuneri se înmulţesc pe suprafaţa dinţilor, ele formează tartrul dentar, care contribuie la majoritatea problemelor dentare. Din păcate, unele dintre aceste depuneri nu pot fi îndepărtate prin periajul regulat al dinţilor şi folosirea aţei dentare. Profilaxia este o modalitate de asigurare a sănătăţii orale — cel puţin pentru următoarele şase luni!


Împrospătează-ţi gura!

Profilaxia dentară este mai mult decât o curăţare a dinţilor. În timpul examinării, sunt utilizate mai multe măsuri pentru a monitoriza şi a îmbunătăţi starea de sănătate a dinţilor. În primul rând, igienistul dentar va folosi radiografia pentru a căuta orice semne de carii dentare. Dentistul Dvs. va revizui radiografia şi, de asemenea, va verifica orice problemă dentară prin examinarea aprofundată a cavităţii bucale. Apoi urmează eliminarea depozitelor de pe dinţi cu o curăţare dentară cu ultrasunet sau scalarea şi rindeluirea rădăcinii. Dentistul, cel mai probabil, va discuta cu Dvs. despre orice tratament necesar. Odată ce vi se lămureşte totul, medicul dentist sau igienistul dentar lustruieşte dinţii pentru a vă oferi un zâmbet strălucitor.

Profilaxia dentară este esenţială nu numai pentru menţinerea dinţilor sănătoşi, dar este, de asemenea, utilizată pentru a trata stadiile incipiente ale bolilor gingivale. Dentistul Dvs. foloseşte unelte speciale pentru a îndepărta tartrul dentar, care nu se poate face de sinestătător. Fără vizitele regulate la dentist, tartrul dentar poate să crească şi să înceapă să se formeze sub linia gingiilor. Acest lucru, în cele din urmă, poate duce la boli parodontale, care, dacă sunt lăsate netratate, pot duce la pierderea dinţilor. Stadiile avansate ale bolii gingiilor pot permite bacteriilor să pătrundă în fluxul sanguin şi să treacă spre alte părţi ale corpului. Studiile au arătat că boala gingiilor poate cauza boli de inimă şi accident vascular cerebral.