Faţetele
În stomatologie, o faţetă reprezintă un strat subţire de material de obturaţie, plasat pe suprafaţa dintelui, fie pentru a îmbunătăţi estetica dintelui, fie pentru a proteja suprafaţa dintelui deteriorat. Există două tipuri principale de materiale folosite pentru a fabrica o faţetă: un compozit şi porţelan dentar. O faţetă compozită poate fi direct plasată (construită în gură), sau fabricată într-un laborator de către un tehnician dentar, şi mai târziu fixată de dinte, folosind, de obicei, mastic cu răşină, cum ar fi Panavia, spre deosebire de o faţetă de porţelan care poate fi doar fabricată de către cineva.
Indicaţii
Faţetele sunt unelte importante în cosmetologia stomatologică. Un medic dentist poate folosi faţeta pentru restabilirea unui dinte care a fost fracturat sau decolorat, sau a mai multor dinţi pentru a crea un tipaj „Hollywood”. Mulţi oameni au dinţi slabi, din cauza spaţiilor care nu pot fi uşor astupate cu ajutorul ortodonţiei. Unii oameni şi-au devastat marginile dinţilor, ceea cauzează un aspect prematur senil, pe când alţii au dinţii malpoziţionaţi, care par a fi strâmbi. Cu ajutorul faţetelor multiple pot fi astupate acele spaţii, pot fi prelungiţi dinţii care au fost devastaţi, este asigurată culoarea uniformă a dinţilor, forma şi simetria lor, după care dinţii sunt drepţi.
Tehnologia Procera
Prin combinarea tehnologiei de fabricare Procera cu ceramică din alumină şi zirconiu, este garantată o combinaţie inegalabilă de biocompatibilitate, frumuseţe şi putere. Atât alumina, cât şi zirconiul refractă şi transmite lumina în acelaşi fel cum o face dintele natural, acordând astfel dintelui restaurat un aspect natural.
Benificii
- Primele coroane dentare recomandate în toată lumea, confecţionate total din ceramică pentru a le fixa pe partea posterioară şi anterioară.
- Coroana dentară albită cu oxid de aluminiu sinterizat dens, folosind tehnologia CAD-CAM pentru o potrivire optimală.
- Tot porţelanul abraziunii ceramice scăzute este adaptat special la transluciditatea şi fluorescenţa coroanei dentare.
- Permite trecerea luminii, dar nu scoate în evidenţă cenuşiul de pe amalgame.